Tento recept mi poslala paní Andrea Garlíková ze Slovenska: "I díky vašim stránkám jsem se dozvěděla o souvislosti histaminu s ekzémem. Pátrala jsem a hledala dobré recepty, které jsem chtěla zařadit a postupně změnit celkový způsob stravování. Jeden recept stojí za to, abych se o něj podělila. Je to výborná polévka po které mám vždy pocit, že skvěle sedla. Chutná i mé roční dcerce."

Budete potřebovat

mladá cibulka

dvě středně velké petržele

jedna menší cuketa

hrst petrželové a cibulové nati

voda, kokosový tuk, himalájská sůl

Jak na to

Na kokosovém tuku jemně osmahnout mladou cibulku, přidat pokrájenou petržel, promíchat pro spojení chutí, přidat vodu a vařit. Když je petržel téměř měkká, přidat nakrájenou cuketu a nechat znovu spolu vařit. Na konci přidat na dochucení himalájskou sůl, petrželovou a cibulovou nať a rozmixovat.

 

Petržel obsahuje quercetin, který pomáhá při odbourávání histaminu a působí protizánětlivě. Často ale vystupuje petržel i jako alergen, tak polévku zařaďte podle individuální tolerance. 

Andree díky za recept a vám ostatním dobrou chuť! :) 

 

 

Zajímají vás možnosti výživy při léčbě atopického ekzému?
Uvažujete o změně jídelníčku, ale nevíte, jak na to?

Všechny informace najdete přehledně na jednom místě v ebooku
Výživa při léčbě atopického ekzému aneb
Jak se projíst ke zdraví ve 4 promyšlených krocích.

TO MĚ ZAJÍMÁ, CHCI VĚDĚT VÍC!