Vytisknout 

Když mi kamarád Aleš poprvé představil zelené potraviny ječmen a chlorellu, byla jsem v osmém měsíci těhotenství, a dost ostře jsem ho poslala do háje. Jednak se mé myšlenky točily již výhradně kolem přípravy na příchod mého prvního miminka, druhak jsem vůbec necítila potřebu jakékoliv zeleně: Bylo pozdní léto, na farmářských trzích jsem mohla nakoupit spoustu kvalitní čerstvé zeleniny a ovoce, můj jídelníček byl asi z 80 % tvořen sezónní, lokální a organicky pěstovanou syrovou stravou; v rámci možností pokročilého těhotenství jsem se cítila opravdu skvěle. Měla jsem nosánek pěkně nahoru – já přece nic takového nepotřebuji! :) Síťový marketing? To bude určitě podvod!

O několik měsíců byl leden, já měla doma dvouměsíční plně kojené miminko, přísun čerstvé a kvalitní zeleniny a ovoce veškerý žádný a já cítila, že mi dochází energie. Na stole jsem našla zapomenutý letáček s kontaktem na mého zeleného kamaráda. Uvědomila jsem si, že Aleše znám už delší dobu, že je to slušný, poctivý, spolehlivý a vzdělaný člověk, zkrátka že to není blbec, aby naletěl na nějaký podvod. A tak jsem to zkusila. Začala jsem pít denně ječmen, k chlorelle jsem si nemohla najít cestu, mé tělo ji odmítá dodnes. Ječmen mi zpočátku vůbec nechutnal, ale s šikovnou podporou poradce jsem se do jeho chuti postupně vpila. :)

A začaly se dít věci: Měla jsem mnohem více energie. Když manžel večer přišel z práce, už ho nevítala vyčerpaná bytost se slovy: „Tady máš dítě, já si jdu lehnout,“ ale usměvavá a dobře naladěná ženuška a na stole připravená večeře. :) Přestala jsem být tak často nemocná – od narození synka jsem měla hodně často záněty dutin a průdušek, vždy jsem klidně dva týdny proležela doma s horečkou. Co piju ječmen, jsem nemocná, jen když hodně přepínám své síly, a mnohem rychleji se zotavuji. Již tohle stačilo, aby se nápoj z mladého ječmene stal trvalou součástí mého jídelníčku, postupně mi i opravdu zachutnal.

To nejlepší ale teprve přijde: Zhruba po půl roce pití ječmene jsem šla na pravidelnou kontrolu na neurologii. Docházím tam pravidelně od svých tří let, kdy se u mě poprvé objevila epilepsie typu epileptických absencí. Od té doby jsem také denně brala léky, které jsem vysadila na vlastní žádost, když jsem chtěla otěhotnět. Od té doby mě má lékařka sledovala velmi pečlivě, ale naštěstí byly výsledky vyšetření vždy pouze hraniční a tak nebylo obnovení užívání léků nutné. Jaké bylo mé překvapení, když mi lékařka na kontrole sdělila, že můj mozek je zcela zdravý, výsledky naprosto v pořádku, není vidět žádná známka toho, že bych měla jakékoliv potíže. Z intenzivního sledování mě propustila se slovy: „Přijď, až budeš chtít být zase těhotná, pro jistotu bychom na to ještě koukly.“ Wow! Je to vůbec možné? Epilepsie mě provázela celý život, co se pamatuji, a teď je pryč!

Zhruba v té době jsme také řešily ekzém u mého malého syna. Objevil se zhruba ve třech měsících, v šesti měsících gradoval, prošli jsme léčbou plísňové infekce Nystatinem a dál jsem držela velmi přísnou eliminační dietu, protože synek reagoval téměř na všechny potraviny a já chtěla kojit co nejdéle. Čtyři měsíce jsem tedy fungovala jen o rýži, cuketě a okurce (TENTO POSTUP ROZHODNĚ NIKOMU NEDOPORUČUJI!!!). Když měl synek skoro jedenáct měsíců, rozhodla jsem se před zimou kojení ukončit, abych se mohla pořádně najíst, cítila jsem, že takhle už dál nemůžu pokračovat. Ještě jsem v té době nerozuměla výživě tak, jako dnes a jiné řešení jsem prostě neviděla. Tím mi ale vyvstal jiný problém: Čím budu krmit své desetiměsíční miminko, když má tak omezený jídelníček?

Nevěřím, že umělá dětská výživa je vhodnou potravou pro kojence, tím méně pokud má tak silné sklony k alergickým reakcím. A tak jsem znovu hledala v přírodě: Potřebovala jsem něco, co je dobře stravitelné, hodně výživné, dobře tolerované, posiluje vývoj imunity, chrání střevo a podporuje zdravý růst střevního mikrobiomu. Prostě něco, co mi co možná nejlépe nahradí mateřské mléko ve všech jeho výživných funkcích. :) A sáhla jsem po zelených potravinách. Synka jsem odstavila na rýžovém mléce z DM, do kterého jsem přidávala rozdrcenou chlorellu a rozmixované konopné semínko. Aleš, můj poradce, mě podpořil informacemi o kvalitě a zkušenostmi dalších maminek, které zelené potraviny takhle malým miminkům úspěšně dávají. Šli jsme do toho a fungovalo to.

A co víc: Toníkova ochota k alergickým reakcím se začala rychle zmírňovat! Po pár měsících už jsme mohli zkoušet nové potraviny a jeho jídelníček se začal rychle rozrůstat. Dříve, když snědl nějakou netolerovanou potravinu, byla reakce velmi prudká: rozjel se ekzém na velkých plochách, někdy i s mokváním, otoky, po lepku i zvracení, průjem, bolesti bříška. Dneska máme doma zdravého veselého tříletého klučinu, který si chlorellu dopřává plnými hrstmi zcela podle svých potřeb, které intuitivně vnímá a následuje. Jí už všechny potraviny kromě lepku, mléka, vajec a burských ořechů. Reakce na netolerované potraviny se projevuje jako malý červený flíček na tvářích. Nebývá skoro vůbec nemocný, a když už, díky vysokým dávkám chlorelly se během jednoho až dvou dnů zcela zotavuje. Po ekzému není ani stopy.

Zeleným potravinám vděčíme za mnohé a vděčíme i síťovému marketingu. :) Právě díky síťáku se ke mně dostal ten nejkvalitnější a nejčistší ječmen a chlorella od kamaráda, kterému mohu důvěřovat, a který mě ve všech ohledech při užívání podpořil, ať už to byly informace, výzkumy, studie, nebo prostě zkušenosti široké sítě spokojených jedlíků a osobní, lidský zájem. Trvalo to delší dobu, ale i k síťovému marketingu jsem si nakonec našla vztah a dneska s radostí posílám dál nejen ječmen a chlorellu, ale také pracovní příležitost v dynamickém projektu, který nese dobro a naději. Pokorně děkuji, že mě můj poradce Aleš před lety oslovil, protože naše spolupráce nese mimořádně dobré výsledky. :) 


Zelené potraviny, o kterých píšu, nenajdete na pultech žádné lekárny ani zdravé výživy. Nekvalitní ječmen a chlorella mohou paradoxně napáchat více škody, než užitku, proto doporučuji výhradně produkty české společnosti s patnáctiletou tradicí v oboru. Vynikají tou nejvyšší kvalitou, čerstvostí a čistotou díky dlouholetým zkušenostem společnosti, která se při jejich distribuci spoléhá na nejrychlejší možný prodejní model – etický síťový marketing. Zelené potraviny vám tak přináší konkrétní osoba z masa a kostí, která s nimi má bohaté osobní zkušenosti a opírá se o zkušenosti svých kolegů v síti nad sebou. V ceně krabiček je pak samozřejmě i osobní servis a podpora „přítele na telefonu“.

(Společnost si ze strategických důvodů nepřeje být prezentována ve veřejném prostoru mimo své oficiální stránky, proto zde neuvádím její jméno. Můžu vám je ale říct při osobním setkání nebo v soukromé zprávě - klidně mi napište! :) )

E-BOOK JAK POUŽÍVAT ZELENÉ POTRAVINY PŘI LÉČBĚ ATOPICKÉHO EKZÉMU

  • Jak a kdy s užíváním začít a podle čeho zelené potraviny vybírat.
  • Jak zabránit rychlé detoxikaci a zhoršení kožních projevů.
  • Jak zelené potraviny řeší příčiny atopického ekzému.
  • Jak zelené potraviny pracují a jaký užitek atopikům přinášejí.
  • Zevní užití zelených potravin.