Musím se přiznat, že tohle už byla pro mě trochu výzva. Posunout se od klasického lineckého ke špaldovým sušenkám bez cukru byl první krok. Ale bezlepkové, bezvaječné, bezmléčné a bezcukrové sváteční pečivo, toho jsem se dlouho obávala. Proto jsem si na pomoc s vytvářením tohoto receptu vzala svou velmi dobrou kamarádku Sylvii Gaarovou.

Číst dál...

Za pár dnů to bude rok, co nám vstoupil do života náš báječnej okatej Jeremiáš, a protože to byl rok krásný, ale také dost náročný a místy hodně bolestný, nedá mi to a musím bilancovat. Po naprosto bezproblémovém těhotenství a porodu přišel na svět zdravej klučina. Až na rotavirovou infekci, kterou si malej přivezl z porodnice a kterou zdárně překonal, jej zpočátku nic netrápilo.

Číst dál...

To je snad nejčastější otázka, kterou od vás slýchám. Dlouho jsem nemohla najít žádnou značku či výrobek, který bych mohla bez výhrad doporučit. Základní pravidlo je, že péče o atopickou pokožku by měla být:

1) příjemná

2) prospěšná

Číst dál...

Proč právě náš zelenáč? Že zelené potraviny mají velký léčebný potenciál, o tom snad už není sporu. Jenže na trhu je jich k dispozici celá řada. Takže jak se v tom vyznat a proč doporučuji jedině ten náš síťový zelenáč?

Číst dál...

Pamatuju se, jak moje maminka každý adventní víkend vždycky pekla hory krásného cukroví, které pak skladovala v krabicích za oknem v mém pokoji, kam jsem je tajně chodila ochutnávat. Babička by řekla, že jsem mlsná koza. Pravidelně jsem pak v lednu litovala přibraných kil.

Změna stravy, kterou léčba ekzému přinesla, provětrala i tuto vánoční tradici, a postupně se zrodily tyto recepty, které uspokojí i tu nejmlsnější kozu, nezaberou moc času, a hlavně se připravují až na poslední chvíli – aby na Štědrý den byly čerstvé a bezhistaminové. Užijte si jako já zdravé mlsání bez cukru, mléka a pšenice, ze kterého opravdu nemusíte mít výčitky. Heslo zní: Neskladovat dlouho! Dobrou chuť.

Číst dál...