Chci vám ukázat, že i sladké může být zdravé a výživné, takže tenhle recept je pro všechny, kteří jako já rádi mlsáte. Jahelný puding můžete použít jako snídani, svačinu, dezert, ale i hlavní jídlo, a to zcela bez výčitek. Naopak, můžete mít radost, že jste si dopřáli výživné, syté jídlo, které chutná, a zároveň tělu prospívá.

 

Na puding potřebujete:

asi 4 polévkové lžíce jáhel

lžíci másla nebo kokosového tuku

lžíci medu, javorového nebo datlového sirupu

velkou špetku sušené stevie

ovoce na kompot

kokos na ozdobení 

Číst dál...

V druhé části seriálu Jde to i bez chemie bych se chtěla zaměřit na spíše ženská témata. Podíváme se na plenky a dětskou kosmetiku, ekologické praní a v nakonec téma ryze ženské – ženskou ekohygienu. 

Číst dál...

Jak už to tak bývá, ty nejlepší recepty vnikají čirou náhodou, když přemýšlíte, co udělat se zbytky zdánlivě nespojitelných surovin. Bylo tomu tak i v případě těchto karbanátků a musím říct, že se moc povedly. Jsou navíc i skvělým jídlem na cesty, protože vám i v horku dlouho vydrží.

Číst dál...

V dobách, kdy ekzém ještě pokrýval většinu mého těla, jsem se vždycky děsila léta. To sluníčko a teplíčko, na které se všichni kolem mě tak těšili, mi doslova nahánělo hrůzu. Vysoké teploty a tudíž zvýšené pocení v kombinaci s probíhající pylovou sezónou způsobovaly prakticky neustálé svědění, s krátkou úlevou v pozdních večerních hodinách.

Přesto platí, že sluneční svit je pro zdravou kůži důležitý. Jak se ale pohybovat s ekzémem na sluníčku, aby se maximalizoval užitek a minimalizovaly škody?

Číst dál...

Při nákupu na víkend na chalupě jsem v Bille náhodou narazila na kukuřičné těstoviny za dobrou cenu, i řekla jsem si, že je vyzkouším. Rychlé jídlo se první večer na chalupě vždycky hodí, protože než se celá rodina vybalí, je už dávno čas na večeři. Těstoviny byly vynikající! Tady máte recept:

 

Číst dál...