Tenhle recept původně vznikl z momentálního hladu a nedostatku jiných surovin. Nikdy jsem neuměla plánovat rodinné nákupy na dlouho dopředu a tak se stalo, že bylo poledne, měla jsem hlad a doma jen brokolici a dýni. Dala jsem je spolu vařit a výsledná chuť mě velmi mile překvapila. Vznikla vynikající polévka, která neurazila ani náhodné hosty.
Suroviny: 1 menší dýně hokaido půl kila brokolice špetka soli panenský olivový olej nebo ghí |
Postup:
Brokolici a dýni opláchněte a nakrájejte na středně velké kusy. Pokud nesnášíte nikl, nepoužívejte košťály ani dýňová semínka. Dejte do hrnce, přidejte asi dvě lžíce oleje a mírně osolte. Vařte do změknutí, asi 20 minut. Rozšťouchejte šťouchačkou na brambory. Hotovo.
Dýně s brokolicí se chuťově bezvadně doplňují. Ačkoliv jsem zkoušela do polévky přidávat i další zeleninu, bylinky i luštěniny, vždy jsem se vrátila zpět k původní, jednoduché variantě. Pokud chcete, můžete polévku před servírováním ozdobit praženými dýňovými semínky.
Výživovou hodnotu polévky můžete zvýšit, když do ní zamícháte i rozmixovanou uvařenou cizrnu. Cizrnu před vařením alespoň dvanáct hodin namáčejte a vařte v čisté vodě. Chuťově také dobře ladí. :)
Dobrou chuť!
E-BOOK VÝŽIVA PŘI LÉČBĚ ATOPICKÉHO EKZÉMU
ANEB JAK SE PROJÍST KE ZDRAVÍ VE 4 PROMYŠLENÝCH KROCÍCH
|
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 1. březen 2015