Jednou měly děti v naší školce na svačinu muffiny. Náš syn, který dostává kvůli svým alergiím jídlo vlastní, se o tu zajímavou dobrotu velmi zajímal, ještě nikdy muffin nejedl.

„Maminko, a upečeme si doma nějaké bezlepkové mafíny?“

Číst dál...

Mám doma malého alergika. :)  I tak mu chci dopřát k narozeninám dort a na něm svíčky. Po několika pokusech a omylech jsme doma vytvořili tyhle dva recepty, které jsou bez lepku, bez vajec, bez mléka, bez ořechů, bez sóji a bez cukru.

Číst dál...

Tento recept mi poslala paní Andrea Garlíková ze Slovenska: "I díky vašim stránkám jsem se dozvěděla o souvislosti histaminu s ekzémem. Pátrala jsem a hledala dobré recepty, které jsem chtěla zařadit a postupně změnit celkový způsob stravování. Jeden recept stojí za to, abych se o něj podělila. Je to výborná polévka po které mám vždy pocit, že skvěle sedla. Chutná i mé roční dcerce."

Číst dál...

Zavařování mě vždy lákalo, ale ve všech obvyklých postupech se používá poměrně velké množství cukru případně umělých želírujících přísad. Zajímalo mě, jestli je možné zavařovat i jinak a začala jsem pátrat a zkoušet.

Číst dál...

V tomhle receptu bych vám ráda představila základní know how pečení sladkých bezlepkových a nízkoalergenních koláčů. Došla jsem k němu metodou pokusu a omylu, je to tedy souhrn mých vlastních zkušeností. Variant je nesčetně mnoho, a jakmile člověk pochopí základní postup, může začít experimentovat.

Postupně si pak vytvoříte vlastní recepty favority. Budeme pracovat bez lepku, bez cukru, bez mléka, bez vajec a fosfátu.

Číst dál...