Často se mě ptáte, jak přivést děti k dobrému zvyku jíst denně ječmen a chlorellu. V tomto článku proto pro inspiraci shrnuji zkušenosti různých zelených rodin.

 

Číst dál...

V článku o příčinách atopického ekzému jsem vám odkryla, co všechno může být za tím, že trpíme atopickým ekzémem. Zjistili jsme, že ekzém je multifaktoriální onemocnění a zasahuje naši bytost na všech úrovních.

Miluji minimaxová řešení, tedy taková řešení, která při minimálním úsilí přináší maximální užitek. Proto bych vám v tomto článku chtěla přiblížit, jak zelené potraviny ječmen a chlorella řeší různé příčiny atopického ekzému.

Číst dál...

Když mi kamarád Aleš poprvé představil zelené potraviny ječmen a chlorellu, byla jsem v osmém měsíci těhotenství, a dost ostře jsem ho poslala do háje. Jednak se mé myšlenky točily již výhradně kolem přípravy na příchod mého prvního miminka, druhak jsem vůbec necítila potřebu jakékoliv zeleně: Bylo pozdní léto, na farmářských trzích jsem mohla nakoupit spoustu kvalitní čerstvé zeleniny a ovoce, můj jídelníček byl asi z 80 % tvořen sezónní, lokální a organicky pěstovanou syrovou stravou; v rámci možností pokročilého těhotenství jsem se cítila opravdu skvěle. Měla jsem nosánek pěkně nahoru – já přece nic takového nepotřebuji! :) Síťový marketing? To bude určitě podvod!

Číst dál...

Proč právě náš zelenáč? Že zelené potraviny mají velký léčebný potenciál, o tom snad už není sporu. Jenže na trhu je jich k dispozici celá řada. Takže jak se v tom vyznat a proč doporučuji jedině ten náš síťový zelenáč?

Číst dál...

Zelené potraviny teď zažívají módní vlnu. S výrobci se doslova roztrhl pytel a někteří prodejci prezentují zelené potraviny, ječmen a chlorellu, jako zázračný všelék a ochotně ho prodají komukoliv na cokoliv, aniž by se příliš zajímali o potřeby daného člověka. Leckterý atopik už zažil okamžiky velkého očekávání, a někdy i bouřlivého zklamání.

Jak to tedy s těmi zelenými potravinami je doopravdy? Jsou opravdu pro každého? Mohou opravdu vyléčit i atopický ekzém? A kdy a jak je začít užívat, aby si člověk ještě více nepřitížil? Jak se vyvarovat zhoršení ekzému při detoxikaci organismu? Jak se zorientovat ve velké nabídce produktů, na čem závisí kvalita zelených potravin? 

Číst dál...