U mojej dcéry, Corinky, sa atopický ekzém prvý krát objavil, keď mala 5 mesiacov. U doktora som sa nedozvedela príčinu, prečo sa objavil.. vypísal jej krém na premasťovanie.

Číst dál...

Ahoj já jsem Ráďa,

mám dvě malé děti, které od malička trpěli atopickým ekzémem. Já jsem se ale nehodlala smířit s tvrzením lékařů, že je to dědičné a že když má ekzém jejich tatínek, tak oni ho budou mít také. Proto jsem pátrala dál a hledala i jiné možnosti… vyzkoušeli jsme toho opravdu hodně, od různých mastiček, přes hledání potravinových alergenů, změnu drogerie, homeopatii, až po kožní lékaře a mastičky s kortikoidy. Ale nic z toho nám úplně vyřešit ekzém nepomohlo, maximálně ho to na chvíli potlačilo, zlepšilo, ale brzy se vrátil zpět a kolikrát i v mnohem horší formě…

Číst dál...

Žít s ekzémem? Kdo má ekzém, nebo kdo má doma ekzematické dítě, moc dobře ví, že život s ekzémem je příšerný. Když se mi narodila dcera, obrátil se mi život na ruby, a to jsme ještě nevěděli, že nás brzy čeká boj s ekzémem.

Číst dál...

V listopadu 2017 mi napsala paní Petra, že by ode mě chtěla chlorellku pro svého synka, který trpí atopickým ekzémem. Oslovila mě v naději, že ode mě dostane nějaké zelené bonbonky, které pomohou jejímu Davídkovi... Když se Davídek díky zeleným potravinám uzdravil, rozhodla se Petra, že si to nenechá jen pro sebe. :) Z někoho, kdo hledal naději na zdraví pro sebe, se Petra stala chodící nadějí na zdraví pro každého, koho potká. Jsem velice hrdá, že s vámi mohu sdílet její příběh. 


 

Číst dál...

Tobík přišel na svět sekcí kvůli nepostupujícímu porodu KP. V děloze byl zánět a syn měl po narození ekzém na jednom očičku, ten ale brzy zmizel. Ekzém jako takový se začal objevovat po 2.měsíci v oblasti tváří, čela, obočí a později i na bocích, bříšku a rukách. Co se týče drogerie a kosmetiky, používáme vše přírodní a šetrné, takže např. pracím práškem to být nemohlo. Vyzkoušela jsem různé rady od koupelí v otrubách, přes konopnou domácí mastičku a mnoho dalšího. Bylo mi však jasné, že problém bude potřeba řešit důsledněji zevnitř. Na kožní jsem jít nechtěla, protože vím, že nic jiného než kortikoidy na ekzém nemají.

Číst dál...