Tento recept mi poslala paní Andrea Garlíková ze Slovenska: "I díky vašim stránkám jsem se dozvěděla o souvislosti histaminu s ekzémem. Pátrala jsem a hledala dobré recepty, které jsem chtěla zařadit a postupně změnit celkový způsob stravování. Jeden recept stojí za to, abych se o něj podělila. Je to výborná polévka po které mám vždy pocit, že skvěle sedla. Chutná i mé roční dcerce."
Budete potřebovat mladá cibulka dvě středně velké petržele jedna menší cuketa hrst petrželové a cibulové nati voda, kokosový tuk, himalájská sůl |
Jak na to
Na kokosovém tuku jemně osmahnout mladou cibulku, přidat pokrájenou petržel, promíchat pro spojení chutí, přidat vodu a vařit. Když je petržel téměř měkká, přidat nakrájenou cuketu a nechat znovu spolu vařit. Na konci přidat na dochucení himalájskou sůl, petrželovou a cibulovou nať a rozmixovat.
Petržel obsahuje quercetin, který pomáhá při odbourávání histaminu a působí protizánětlivě. Často ale vystupuje petržel i jako alergen, tak polévku zařaďte podle individuální tolerance.
Andree díky za recept a vám ostatním dobrou chuť! :)
E-BOOK VÝŽIVA PŘI LÉČBĚ ATOPICKÉHO EKZÉMU
ANEB JAK SE PROJÍST KE ZDRAVÍ VE 4 PROMYŠLENÝCH KROCÍCH
|
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 25. říjen 2017