Tento recept mi poslala paní Andrea Garlíková ze Slovenska: "I díky vašim stránkám jsem se dozvěděla o souvislosti histaminu s ekzémem. Pátrala jsem a hledala dobré recepty, které jsem chtěla zařadit a postupně změnit celkový způsob stravování. Jeden recept stojí za to, abych se o něj podělila. Je to výborná polévka po které mám vždy pocit, že skvěle sedla. Chutná i mé roční dcerce."

Budete potřebovat

mladá cibulka

dvě středně velké petržele

jedna menší cuketa

hrst petrželové a cibulové nati

voda, kokosový tuk, himalájská sůl

Jak na to

Na kokosovém tuku jemně osmahnout mladou cibulku, přidat pokrájenou petržel, promíchat pro spojení chutí, přidat vodu a vařit. Když je petržel téměř měkká, přidat nakrájenou cuketu a nechat znovu spolu vařit. Na konci přidat na dochucení himalájskou sůl, petrželovou a cibulovou nať a rozmixovat.

 

Petržel obsahuje quercetin, který pomáhá při odbourávání histaminu a působí protizánětlivě. Často ale vystupuje petržel i jako alergen, tak polévku zařaďte podle individuální tolerance. 

Andree díky za recept a vám ostatním dobrou chuť! :) 

 

 

E-BOOK VÝŽIVA PŘI LÉČBĚ ATOPICKÉHO EKZÉMU
ANEB JAK SE PROJÍST KE ZDRAVÍ VE 4 PROMYŠLENÝCH KROCÍCH

  • Co jíst, co nejíst, jak jíst a proč.
  • Smysluplná úprava jídelníčku krok za krokem.
  • Účinné výživové nástroje pro obnovení zdraví a regeneraci kůže.
  • Jak se zorientovat ve světě zdravé výživy a najít svou vlastní cestu.
  • Eliminační dieta, kdy ji použít a na co si dát pozor.
  • Tipy pro výživu kojenců a batolat s atopickým ekzémem.
  • Jednoduchý domácí test potravinových alergií.