Zdá se, že pro většinu z vás je bezlepkové pečení velký oříšek – měla jsem to na začátku úplně stejně. Když jsem ze začátku zkoušela dělat bezlepkové pečivo z kypřícího prášku, bylo to sice poměrně dobré, ale rychle to tvrdlo a z houstiček byla brzo hromada drobků.
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 24. leden 2017
Musím se přiznat, že tohle už byla pro mě trochu výzva. Posunout se od klasického lineckého ke špaldovým sušenkám bez cukru byl první krok. Ale bezlepkové, bezvaječné, bezmléčné a bezcukrové sváteční pečivo, toho jsem se dlouho obávala. Proto jsem si na pomoc s vytvářením tohoto receptu vzala svou velmi dobrou kamarádku Sylvii Gaarovou.
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 16. prosinec 2016
Pamatuju se, jak moje maminka každý adventní víkend vždycky pekla hory krásného cukroví, které pak skladovala v krabicích za oknem v mém pokoji, kam jsem je tajně chodila ochutnávat. Babička by řekla, že jsem mlsná koza. Pravidelně jsem pak v lednu litovala přibraných kil.
Změna stravy, kterou léčba ekzému přinesla, provětrala i tuto vánoční tradici, a postupně se zrodily tyto recepty, které uspokojí i tu nejmlsnější kozu, nezaberou moc času, a hlavně se připravují až na poslední chvíli – aby na Štědrý den byly čerstvé a bezhistaminové. Užijte si jako já zdravé mlsání bez cukru, mléka a pšenice, ze kterého opravdu nemusíte mít výčitky. Heslo zní: Neskladovat dlouho! Dobrou chuť. |
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 17. prosinec 2015
Chci vám ukázat, že i sladké může být zdravé a výživné, takže tenhle recept je pro všechny, kteří jako já rádi mlsáte. Jahelný puding můžete použít jako snídani, svačinu, dezert, ale i hlavní jídlo, a to zcela bez výčitek. Naopak, můžete mít radost, že jste si dopřáli výživné, syté jídlo, které chutná, a zároveň tělu prospívá.
Na puding potřebujete: asi 4 polévkové lžíce jáhel lžíci másla nebo kokosového tuku lžíci medu, javorového nebo datlového sirupu velkou špetku sušené stevie ovoce na kompot kokos na ozdobení |
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 7. září 2015
Jak už to tak bývá, ty nejlepší recepty vnikají čirou náhodou, když přemýšlíte, co udělat se zbytky zdánlivě nespojitelných surovin. Bylo tomu tak i v případě těchto karbanátků a musím říct, že se moc povedly. Jsou navíc i skvělým jídlem na cesty, protože vám i v horku dlouho vydrží.
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 11. srpen 2015