Horká polévka v chladných dnech zahřeje, zasytí a dodá i potřebné tekutiny. 

Tahle je navíc i velmi jednoduchá a rychlá na přípravu:

 

Budete potřebovat:

2 středně velké cukety

1 velkou cibuli

šálek červené čočky

4 lžíce panenského olivového oleje nebo ghí

sůl

 

Postup:

V hluboké pánvi nebo hrnci s nepřilnavým povrchem si rozehřejte olej. Cukety a cibuli nakrájejte nahrubo a přidejte do hrnce. Červenou čočku je dobré před vařením několik hodin máček a vařit v čisté vodě (stejně jako jakékoliv jiné luštěnin a celozrnné obiloviny). Mírně osolte a za občasného míchání nechte spolu vše na mírném ohni restovat, dokud cibulka nezačne sklovatět. Přilijte asi litr vody nebo i víc podle potřeby, počítejte s tím, že červená čočka hodně vody nasákne. Vařte pod pokličkou zhruba 20 minut, dokud se červená čočka kompletně nerozvaří. Rozmixujte tyčovým mixérem, podle chuti dosolte.

Podobným způsobem se dá připravit krémová polévka v podstatě i z jakékoliv jiné zeleniny s nízkým obsahem histaminu – u nás je oblíbená i mrkvová, brokolicová a hrášková.

Aby chutnalo i očím, podávám krém ozdobený konopným semínkem a posypaný rozemletou sušenou červenou řepou.

Dobrou chuť! :)

 

 

E-BOOK VÝŽIVA PŘI LÉČBĚ ATOPICKÉHO EKZÉMU
ANEB JAK SE PROJÍST KE ZDRAVÍ VE 4 PROMYŠLENÝCH KROCÍCH

  • Co jíst, co nejíst, jak jíst a proč.
  • Smysluplná úprava jídelníčku krok za krokem.
  • Účinné výživové nástroje pro obnovení zdraví a regeneraci kůže.
  • Jak se zorientovat ve světě zdravé výživy a najít svou vlastní cestu.
  • Eliminační dieta, kdy ji použít a na co si dát pozor.
  • Tipy pro výživu kojenců a batolat s atopickým ekzémem.
  • Jednoduchý domácí test potravinových alergií.