Horká polévka v chladných dnech zahřeje, zasytí a dodá i potřebné tekutiny.
Tahle je navíc i velmi jednoduchá a rychlá na přípravu:
Budete potřebovat: 2 středně velké cukety 1 velkou cibuli šálek červené čočky 4 lžíce panenského olivového oleje nebo ghí sůl |
Postup:
V hluboké pánvi nebo hrnci s nepřilnavým povrchem si rozehřejte olej. Cukety a cibuli nakrájejte nahrubo a přidejte do hrnce. Červenou čočku je dobré před vařením několik hodin máček a vařit v čisté vodě (stejně jako jakékoliv jiné luštěnin a celozrnné obiloviny). Mírně osolte a za občasného míchání nechte spolu vše na mírném ohni restovat, dokud cibulka nezačne sklovatět. Přilijte asi litr vody nebo i víc podle potřeby, počítejte s tím, že červená čočka hodně vody nasákne. Vařte pod pokličkou zhruba 20 minut, dokud se červená čočka kompletně nerozvaří. Rozmixujte tyčovým mixérem, podle chuti dosolte.
Podobným způsobem se dá připravit krémová polévka v podstatě i z jakékoliv jiné zeleniny s nízkým obsahem histaminu – u nás je oblíbená i mrkvová, brokolicová a hrášková. Aby chutnalo i očím, podávám krém ozdobený konopným semínkem a posypaný rozemletou sušenou červenou řepou. Dobrou chuť! :) |
E-BOOK VÝŽIVA PŘI LÉČBĚ ATOPICKÉHO EKZÉMU
ANEB JAK SE PROJÍST KE ZDRAVÍ VE 4 PROMYŠLENÝCH KROCÍCH
|
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 1. únor 2015