Trápí vás ekzém, nebo máte doma možná atopické dítě. Načetli jste si články, možná jste si stáhli i ebooky. Říkám si, jestli vám ze všech těch informací tak trochu nejde hlava kolem. Pokud jsme něco celý život dělali nějak, je vždy těžké to změnit, i když máme sebelepší důvod. Žádná změna není snadná, proto se vyplatí jít na věc krok po kroku.

Zvolte si udržitelné tempo

Pokud to s těmi změnami zpočátku přeženeme, může se stát, že je nebudeme schopni udržet dlouhodobě a nakonec to vzdáme dřív, než vůbec budeme moct vidět nějaké výsledky. Namísto zlepšení našeho stavu budeme tak akorát naštvaní a ještě více frustrovaní.

Nejde o to stihnout všechno hned, jde o to vytvořit si pevné nové návyky, které nám umožní dlouhodobé zlepšení našeho stavu. Nejde o to „držet dietu“, ale začít se o sebe starat s láskou a dopřávat si to, co je pro moje tělo nejlepší právě tady a teď.

Takže kde začít?

Náš aktuální stav nejvíc ovlivňuje kvalita naší stravy a kvalita našich vztahů. Pokud jste se dosud stravovali zcela mainstreamovým způsobem, bohatě postačí, když pro začátek vynecháte z potravy ty největší zlořády – takzvané bílé jedy: mléko a mléčné výrobky, cukr bílý i třtinový, moderní pšenici a potravinářská aditiva: barviva, konzervanty, sladidla, dochucovadla apod. O bílých jedech už toho bylo napsáno mnoho, stačí trochu googlit. Pro nás je důležité, že jsou to potraviny antinutriční a prozánětlivé: naše tělo nezíská nic užitečného, zato se v těle vytvoří zánětlivé prostředí.

Současně s vynecháním bílých jedů doporučuji začít pomalu do jídelníčku zavádět kvalitní zelené potraviny ječmen a chlorellu. Představují velmi elegantní a snadno udržitelné multisystémové řešení, které nám pomáhá řešit všechny možné příčiny atopického ekzému najednou. Zeleným potravinám je jedno, co v našem těle není v pořádku. Ony prostě intenzivně podporují samouzdravovací schopnosti našeho těla a tím nám umožňují získat zpět ztracené zdraví.

Vyplatí se také podstoupit podrobné vyšetření u alergologa a zjistit, zda vaše tělo reaguje na nějaké alergeny, a kontakt s případnými alergeny omezit na minimum. Vlastní pozorování je ale cennější než výsledky jakýchkoliv testů. 

Na úrovni vztahů se zaměřte na sebelásku: upřímný, bezpodmínečně přijímající a láskyplný vztah sám k sobě. Sebeláska nám pomáhá přirozeně a s lehkostí nastavovat své hranice a tím i zkvalitňuje všechny naše ostatní vztahy. 

Podle mojí zkušenosti je tento první krok v 8 z 10 případů zcela dostačující. Takže do toho! :) Pro ty, u kterých ani po zavedení těchto prvních změn nedojde k uspokojivému zlepšení stavu, je tu možnost dalších kroků - najdete je například v online kurzu

 

 

POZOR NA KVALITU!

Nekvalitní ječmen a chlorella mohou paradoxně napáchat více škody, než užitku! Mrzelo by mě, kdybyste si ublížili nekvalitním zelenáčem.

Aby nám ječmen a chlorella mohli nést dlouhodobý užitek, musí být 

1) neprůstřelně kvalitní - k tomu slouží mechanismy kontroly kvality

2) správně používané - k tomu slouží osobní poradenská péče

Zkušený poradce vytváří řešení na míru konkrétní rodině - poradí s dávkováním, způsobem používání, pomůže překonat případné náročné situace, zkrátka stane se vaším přítelem na telefonu. 

Pokud ještě nemáte svého poradce zelených potravin, můj tým je vám k dispozici. (KONTAKT)

Záleží nám na tom, aby "našim lidem" zelenáč opravdu pomáhal. Posíláme dál stejné produkty, které dlouhodobě doma jíme i s našimi dětmi, a za stejné ceny, za jaké samy nakupujeme.  

 

 

 

Chcete znát i další kroky?
Zajímají vás možnosti výživy při léčbě atopického ekzému? 
Uvažujete o změně jídelníčku, ale nevíte, jak na to? 

Všechny informace najdete přehledně na jednom místě v ebooku
Výživa při léčbě atopického ekzému aneb
Jak se projíst ke zdraví ve 4 promyšlených krocích.

TO MĚ ZAJÍMÁ!