Musím se přiznat, že tohle už byla pro mě trochu výzva. Posunout se od klasického lineckého ke špaldovým sušenkám bez cukru byl první krok. Ale bezlepkové, bezvaječné, bezmléčné a bezcukrové sváteční pečivo, toho jsem se dlouho obávala. Proto jsem si na pomoc s vytvářením tohoto receptu vzala svou velmi dobrou kamarádku Sylvii Gaarovou.
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 16. prosinec 2016
Za pár dnů to bude rok, co nám vstoupil do života náš báječnej okatej Jeremiáš, a protože to byl rok krásný, ale také dost náročný a místy hodně bolestný, nedá mi to a musím bilancovat. Po naprosto bezproblémovém těhotenství a porodu přišel na svět zdravej klučina. Až na rotavirovou infekci, kterou si malej přivezl z porodnice a kterou zdárně překonal, jej zpočátku nic netrápilo.
- Podrobnosti
- Kategorie: Vaše příběhy
- Zveřejněno: 11. listopad 2016
|
To je snad nejčastější otázka, kterou od vás slýchám. Dlouho jsem nemohla najít žádnou značku či výrobek, který bych mohla bez výhrad doporučit. Základní pravidlo je, že péče o atopickou pokožku by měla být: 1) příjemná 2) prospěšná |
- Podrobnosti
- Kategorie: Péče o pokožku
- Zveřejněno: 30. říjen 2016
Proč právě náš zelenáč? Že zelené potraviny mají velký léčebný potenciál, o tom snad už není sporu. Jenže na trhu je jich k dispozici celá řada. Takže jak se v tom vyznat a proč doporučuji jedině ten náš síťový zelenáč?
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelené potraviny
- Zveřejněno: 7. červenec 2016
Pamatuju se, jak moje maminka každý adventní víkend vždycky pekla hory krásného cukroví, které pak skladovala v krabicích za oknem v mém pokoji, kam jsem je tajně chodila ochutnávat. Babička by řekla, že jsem mlsná koza. Pravidelně jsem pak v lednu litovala přibraných kil.
Změna stravy, kterou léčba ekzému přinesla, provětrala i tuto vánoční tradici, a postupně se zrodily tyto recepty, které uspokojí i tu nejmlsnější kozu, nezaberou moc času, a hlavně se připravují až na poslední chvíli – aby na Štědrý den byly čerstvé a bezhistaminové. Užijte si jako já zdravé mlsání bez cukru, mléka a pšenice, ze kterého opravdu nemusíte mít výčitky. Heslo zní: Neskladovat dlouho! Dobrou chuť. |
|
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 17. prosinec 2015