Zelené potraviny teď zažívají módní vlnu. S výrobci se doslova roztrhl pytel a někteří prodejci prezentují zelené potraviny, ječmen a chlorellu, jako zázračný všelék a ochotně ho prodají komukoliv na cokoliv, aniž by se příliš zajímali o potřeby daného člověka. Leckterý atopik už zažil okamžiky velkého očekávání, a někdy i bouřlivého zklamání.
Jak to tedy s těmi zelenými potravinami je doopravdy? Jsou opravdu pro každého? Mohou opravdu vyléčit i atopický ekzém? A kdy a jak je začít užívat, aby si člověk ještě více nepřitížil? Jak se vyvarovat zhoršení ekzému při detoxikaci organismu? Jak se zorientovat ve velké nabídce produktů, na čem závisí kvalita zelených potravin?
- Podrobnosti
- Kategorie: Zelené potraviny
- Zveřejněno: 27. duben 2015
U nás doma se jim říkávalo čeváby a dělaly se samozřejmě klasickým způsobem: strouhanka, vajíčka, koření, pšeničná mouka. Podařilo se mi tento recept uzpůsobit bezhistaminové stravě; a protože si tuhle variantu oblíbil i můj muž, děláme je poměrně často.
Budete potřebovat: 30 dkg kvalitního čerstvého mletého krůtího masa 1 domácí, farmářské nebo bio vajíčko (lze vynechat) špetku soli hrst drcených vloček hrst sekané čerstvé meduňky tolerovanou mouku na obalení panenský olivový olej nebo ghí |
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 21. duben 2015
Jak jsem postupně rozkrývala příčiny svého ekzému, došlo mi, že velmi zásadní vliv na mé zdraví mělo to, jak jsem se narodila. Postupně jsem odkrývala hlubší a hlubší souvislosti, které nejprve vedly k tomu, že jsem ze svého ekzémového utrpení obviňovala svou maminku. To byla velmi obtížná část mého života a já jsem ráda, že už je za mnou. Další vývoj mě vedl k vděčnosti. K vděčnosti za nemoc, která mi umožnila porozumět širším souvislostem, změnit zajeté paradigma naší rodiny, a umožnit mým dětem ten nejlepší možný start do života – zrovna tak, jako i moje maminka poskytla ten tehdy nejlepší možný start do života i mně...
- Podrobnosti
- Kategorie: Ostatní
- Zveřejněno: 13. duben 2015
Tuhle báječnou „karikaturu“ nádivky, jak sama říká, mi uvařila má skvělá tchýně Jana. U nás doma se nádivka nikdy nedělala, takže to pro mě bylo velké překvapení – a musím říct, že příjemné. Možná i proto, že jsem neměla žádná vstupní očekávání, jak by taková velikonoční nádivka měla chutnat. Po velikonočním obědě jsem tchýni požádala o recept, a tady ho máte... |
- Podrobnosti
- Kategorie: Recepty
- Zveřejněno: 6. duben 2015
Limbický otisk je něco jako náš základní operační program. Řídí naše chování a reakce ve všech životních situacích. Při každém novém rozhodování a v každém novém projektu vycházíme ze svého limbického otisku. Proto děláme stále dokola ty stejné chyby a vypadá to, že se nedokážeme poučit. Proto třeba stále znovu vyhledáváme nefunkční partnerství, přestože nás to zraňuje. Limbický otisk je zkrátka velmi silné naprogramování, které nás táhne k tomu, co jsme si otiskli jako „lásku“.
- Podrobnosti
- Kategorie: Vnitřní příčiny
- Zveřejněno: 31. březen 2015